ru

Навчання в TUKE (Технічний університет в місті Кошице)

Факультет матеріалознавста, металургії та переробки. Мрієш стати провідним спеціалістом в області виробницта, хочеш заснувати свою косметичну фірму?

Мрієш стати провідним спеціалістом в області виробництва, хочеш заснувати свою косметичну фірму? Або ти той, хто піклується про нашу планету? Знання необхідні для успішного просування в цих областях та не тільки, тобі дадуть на Факультеті матеріалознавства, металургії та переробки в Технічному університеті в Кошицях.

Про факультет

Факультет, якому вже більше 70 років, розвивається та вчасно реагує на сучасні потреби ринку праці та суспільства, щоб виховати інженерів-технологів, які не тільки володіють знаннями з фокусом на металургію, а й знають сучасні тенденції в галузі, їх вплив на роботу компанії та також володіють цифровими навичками для аналізу даних і роботи з поточною інформацією. Амбітні екологічні цілі Європейського Союзу щодо скорочення викидів CO2 змушують галузь змінити звичні практики. І факультет матеріалознавства, металургії та переробки також йде в ногу з цими змінами.

Факультет підтримував і підтримує плідну співпрацю з відомими університетами, серед яких можна відзначити RWTH Aachen, Tohoku University Sendai, University of Technology Helsinki-Espoo, Laval University Québec, Imperial College London NTH Trondheim, TU Berlin, Bergakademie Freiberg, TU Stuttgart, AGH Krakow та ін. Особливо необхідно відзначити контакти та співпрацю з тими університетами. В усіх цих освітніх закладах студенти факультету можуть отримати додаткові знання та практику міжнародного зразка.

Напрямки, які можна вивчати

Факультет пропонує наступні напрямки:

Матеріалознавство

Випускники даної спеціальності відмінно підготовлені до роботи на промислових підприємствах з виробництва та обробки технічних матеріалів, а також у сфері їх перевірки, закупівлі та продажу. Підготовлені до роботи як матеріалознавець і технолог машинобудівних, металургійних та інших підприємств і виробництв. 

Металургія

На цій спеціальності ви освоїте 3D проектування та роботи з ним в процесах моделювання та імітації, основи менеджменту та економіки в компанії на рівні BBA, отримаєте кваліфікацію для діяльності, пов'язаної з енергетичними системами, відновлюваними джерелами енергії та знання тепломасообміну теплових процесів.

Зможете працювати як:

  • експерт з моделювання, технологій, управління та контролю якості,

  • експерт з виробництва палива, спалювання, тепла та електроенергії в галузі промислової енергетики та в галузі газової промисловості,

  • технолог у виробництві та застосуванні керамічних матеріалів, скла, будівельних матеріалів, а також в інших хіміко-технологічних операціях,

  • виробник, технік експлуатаційної та спеціалізованої випробувальної лабораторій.

Обробка та переробка відходів

Після  навчання на цій спеціальності ви зможете аналізувати стан навколишнього середовища, запроваджувати законодавство щодо управління відходами та пропонувати технології переробки та рекультивації. Ви отримаєте знання в галузі технологічних процесів, які утворюють відходи, ви будете отримати знання та навички з управління відходами, а також контролювати інформацію про метод збору та обробки та аналізу зразків різної природи.

А працювати ви зможете як:

  • еколог або інженер-еколог,

  • аналітик хімічної, фармацевтичної та клінічної лабораторій на посаді кваліфікованого працівника, здатного самостійно проводити лабораторні аналізи у сфері моніторингу та оцінки якості навколишнього середовища.

А далі все у ваших руках! Факультет дає відмінну базу та практичні навички, необхідні для подальшого працевлаштування або ж продовження наукової діяльності. Якщо тебе зацікавило навчання на цьому факультеті, залишай заявку нижче та ми з радістю проконсультуємо та поділимося деталями. Факультет приймає заявки на навчання до 30.04.2024, тож не нехтуй своїм шансом.

Анастасія Тушевська

Розпочни підготовку вже сьогодні

Залиш заявку і отримай свій персональний план вступу