ru

Розмовний клуб ComeStudy

Що таке розмовний клуб, як він працює, для чого він потрібен? Спростовуємо міфи

Вивчати граматичні правила, виконувати домашні завдання, читати тексти та дивитися відео на нашому ютубі - це, звичайно, класно, але ніщо так не прокачає вашу мову, як практика говоріння. В ComeStudy ми це дуже добре знаємо, тому цьогоріч додали ще одну можливість вивчити словацьку, а саме розмовні клуби. Про це й поговоримо.

Що таке розмовний клуб?

Ми впевнені, що ви вже зустрічали це поняття в англійській мові як Speaking club. Це вид мовних занять, де практикується виключно говоріння без нудної граматики та цікавою, веселою формою.

Як це відбувається?

Кожного понеділка ми публікуємо Тему тижня, наприклад, Подорожі, Фільми, Хобі та ін. В нашому телеграм-каналі ділимось корисною інформацією на цю тему, це може бути словник, відео, стаття, питання та квізи.

Завдання учасника - перечитувати та переглядати усі матеріали, таким чином готуватися до заняття.

Потім наприкінці тижня, зазвичай в суботу, усі учасники та ведучий зустрічаються в скайпі та обговорюють вибрану тему виключно словацькою.

Організаційний момент

Для того, щоб потрапити в клуб, потрібно в телеграмі заповнити анкету та ввести підтвердження оплати - 250 грн. В п’ятницю з вами зв’яжеться ведучий клубу та надає посилання, за яким ви приєднуєтесь. Спілкування в клубі ведеться лише словацькою. І на цьому моменті усі починають хвилюватися. Якщо ви задумувались над участю, але досі боїтеся розмовляти та робити помилки, наступна частина для вас.

Міфи про розмовний клуб

Перший міф - для участі потрібно мати високий рівень знання мови і говорити без помилок. Друзі, зовсім ні. Сенс, мета та завдання подібних занять - саме боротися зі страхом робити помилки. Для участі потрібно мати мінімальний рівень, тобто вміти будувати базові речення та трішки словникового запасу. Усе інше для підготовки ми публікуємо в телеграмі. За помилки ніхто не сварить, адже, як то кажуть, ніхто вчений з неба не впав, та й без практики неможливо взяти і заговорити як rodený hovoriaci (носій мови). Тому швиденько відкинули усі страхи з цього приводу.

Другий міф - розмовний клуб допоможе вивчити нову граматику, я зможу швидко говорити та вивчу багато нових слів. Цей пункт як медаль, має дві сторони. Потрібно пам’ятати, що такого роду „заняття“, це не урок, де ви вчитесь, це скоріше практика закріплювання вже пройденого та трішки нового. Ми не вивчаємо нові правила та слова, ми спілкуємось, виправляємось, запам’ятовуємо конструкції речень та те, що згодиться в реальному спілкуванні у дуже вільному та ненав’язливому форматі. Але такі вправи і справді допоможуть вам розговоритися (не факт, що з першого разу, але все ж), оскільки ви знаходитесь в незвичній для себе обстановці, серед незнайомих людей та не з вчителем, до якого ви звикли. Виходите із зони комфорту.

Висновок. Кому потрібен розмовний клуб?

Усім! Усім, хто бажає і прагне краще володіти мовою, не боятися говорити, хто любить спілкуватися та дізнаватися щось нове, кому мало занять. Розмовний клуб лише підсилить ваші здібності та допоможе швидко зорієнтуватися, коли немає вправ, підказок, коли ви не знаєте, яке питання далі звучатиме. Коли ви будете спілкуватися з викладачем в університеті, обговорювати з друзями вчорашню вечірку, запитувати у продавця, де знайти потрібну футболку, відправляти посилку на пошті - потрібно говорити самостійно. Чому ж не зробити крок до цього вже зараз.

Ну що, ми вас переконали? Тоді хутчіш записуватися і давайте говорити словацькою разом.

Анастасія Тушевська

Розпочни підготовку вже сьогодні

Залиш заявку і отримай свій персональний план вступу