ru

Як оплатити гуртожиток в університетах Словаччини?

Деталі щодо оплати гуртожитків в словацьких університетах

Вітаємо, ти став студентом словацького ВНЗ і почалося твоє самостійне життя в гуртожитку. В зв’язку з цим, може виникнути багато „дорослих“ питань. Одне з них – як оплатити гуртожиток самостійно без реєстрації та смс. Гм, давай поглянемо…

Prešovská univerzita v Prešove

Студенти повинні здійснювати платежі лише банківським переказом (тобто з рахунку на рахунок або безпосередньо вкладом на банківський рахунок), щоб забезпечити відповідність платежів у системі MAIS і подальшу ідентифікацію окремих платежів студента.

За оплату поштовим переказом буде стягнено штраф у розмірі 10 євро, оскільки такий платіж неможливо ідентифікувати в програмі MAIS і його потрібно шукати та вводити вручну.

Необхідно звернути увагу на правильний variabilný symbol, (спеціальний ідентифікаційний код, який є іншим у кожного студента) таким чином кожен студент може регулярно перевіряти, чи зареєстрована його оплата в MAIS в розділі проживання.

Крім того, наголошуємо на дотриманні термінів сплати індивідуальних внесків за проживання, які прописані у кожного в договорі про проживання.

Обов’язково у інформацію для отримувача впишіть своє імя/прізвище та повний номер кімнати.

Детальнішу інформація про банківські дані для сплати знайдеш тут.

 

Technická univerzita v Košiciach

Оплата за проживання здійснюється раз за 3 місяці. В MAIS в розділі ubytovanie можна знайти банківські реквізити для оплати, а також відслідкувати чи була здійснена оплата за минулі місяці. Інформація про оплату за наступні місяці завжди вішають у відповідному гуртожитку біля вахти або ж на ubytovacom oddelení.

 

Univerzita Pavla Jozefa Šafárika

Оплата відбувається до 10 числа поточного місяця. Реквізити для оплати ви можете знайти в бланку, який видавався безпосередньо при поселенні або ж на стенді в холі гуртожитку. 

 

Ekonomická univerzita v Bratislave

Оплата за проживання здійснюється щомісяця наперед. У системі AiS2 щомісяця для студента формуватиметься оплата за таким зразком:

перший місячний платіж за вересень до 20.08.2022,

другий місячний платіж за жовтень до 25 вересня,

третій місячний платіж за листопад до 25 жовтня і тд.

Студент матиме плату за проживання, згенеровану в AiS2 (знайти це в системі можна наступним чином: Prehľad ubytovania, Zobraziť poplatky ubytovaní, Akademický rok (zmeniť na) 2022/2023, Predpisy platby, platby poplatku, „Detail predpisu platby“), тут заявник на проживання може побачити всі необхідні реквізити (Сума, Номер рахунку, Код банку, IBAN, Змінний символ, Специфічний символ) і лише потім за вказаними даними може сплатити вказану в системі суму!

 

Slovenská technická univerzita v Bratislave

Для того, щоб заплатити за гуртожиток в Технічному університеті в Братиславі, потрібно зайти у свій електронний кабінет AIS, знайти там розділ eAgenda та Ubytovanie. Далі вам відкриється сторінка STU Ubytovanie на яку потрібно зайти за допомогою тих же логіна і паролю, що й для AIS. У розділі rezervácie a ubytovanie знайдіть platba bytného, де й будуть усі дані для оплати гуртожитку.

 

Univerzita Komenského v Bratislave

Рекомендуємо сплачувати вартість проживання протягом навчального року до 20 числа наступного місяця (наприклад, 20 жовтня за листопад тощо). Платіж необхідно зарахувати на рахунок, який прописаний у вас в договорі про проживання до кінця поточного місяця за наступний місяць. Інакше ви можете прострочити платіж, на основі чого вам буде нараховано штраф в розмірі 6 євро. 

Рекомендуємо оплачувати проживання банківським переказом або через безкоштовний додаток VIAMO. Вартість проживання може сплачуватись і готівкою у відділенні проживання. За це стягується комісія в розмірі 3,30 євро.

Нагадуємо, що для будь-якого платежу, здійсненого банківським переказом, завжди вводьте правильний змінний символ ("VS") у полі, призначеному для VS, оскільки всі отримані платежі призначаються конкретній особі відповідно до цього символу. Якщо ви не введете ідентифікатор, або неправильний ідентифікатор, або якщо ви введете лише ім’я в примітці, платіж стає невизначеним.

 

Žilinská univerzita v Žiline

Оплата за тимчасове проживання здійснюється виключно безготівковим розрахунком на рахунок UNIZA:

Іноземні студенти повинні створити банківський рахунок у Словаччині.

1. Платіжні реквізити вказані на вахті та на студентському сайті www.iklub.sk. Особа, яка проживає, зобов’язується сплачувати надавачу розміщення вартість послуг розміщення згідно з чинним прейскурантом у наступному розмірі:

За 9 (1/2 місяця), 10, 11 та 12 місяців 2022 року: виплата тільки в терміні: з 2.9 по 12.9. 2022 р. 

За 1, 2, 3, 4, 5 міс. 2023 р.: оплата тільки в терміні з 7.3. до 14.3. 2023. 

За 6 місяць 2023: оплата тільки між 1.6 і 7.6. 2023.

Анастасія Тушевська

Розпочни підготовку вже сьогодні

Залиш заявку і отримай свій персональний план вступу