ru

Як отримати довідку про несудимість? Інструкція

Як отримати довідку про несудимість, які є варіанти та як зробити її легальною у Словаччині – у цій статті.

Для подачі в міграційну поліцію на студентський ВНЖ вам знадобиться виписка про відсутність судимості.

При цьому ключове значення має те, що за кордоном навіть оригінал українського документа не має юридичної сили. Обов'язково необхідно проставляти апостиль, це спеціальний штамп, що засвідчує справжність документа та дозволяє його використовувати у Словаччині.

Тому замовляйте відразу повну форму виписки із проставленим апостилем.

Вимоги до виписки:

1. Не має бути старшою за 90 днів до моменту подання до міграційної поліції (розраховуйте так, щоб була дійсна щонайменше до кінця жовтня, тому що в поліції можуть бути черги на подачу).

2. Має бути не в електронному вигляді, а оригінал у роздрукованому вигляді з мокрим друком та підписом.

3. Повна версія виписки (не скорочена).

4. Переклад на словацьку мову робити не потрібно, ми самі його для вас зробимо.

Приклад, як виглядає виписка про відсутність судимості з проставленим апостилем.

Де отримати витяг про відсутність судимості з проставленим апостилем?

1. Замовити через фірму-посередника. Багато фірм надають платну послугу з отримання виписки про відсутність судимості з апостилем без вашого особистої присутності. Є можливість її замовити через нас. Для того, щоб її підготувати вам потрібно звернутись до наших менеджерів, та заповнити відповідну форму. Після того, як вона буде готова, через 5-15 днів, вони надішлють готову виписку вам поштою (або можуть одразу на нашу адресу, а ми її передамо в Словаччину, зробимо переклад та підготуємо для подання на міграційну поліцію). Цей спосіб може бути зручний для тих, хто зараз перебуває на окупованій території або за кордоном і не може самостійно податися. Ціна 1500 грн. Мінус цього способу – це може бути дорожче, ніж інші варіанти.

2. Отримати в Українському консульстві у Словаччині. Це найбільш вигідний і зручний спосіб для студентів, хто знаходиться в Словаччині. Необхідно отримати виписку про несудимість через сайт https://vytiah.mvs.gov.ua Самостійно її роздрукувати. І прийти в живу чергу до консульського відділу посольства України в Словаччині за адресою Radvanská 35, 811 01, Bratislava, Slovenská republika (дістатись можна автобусом 74 із зупинки Hodžovo náměstí). Там консул правильно вам завірить її для подальшої подачі в міграційну поліцію, поставить печать рівносильну апостилю і легалізує її для використання в Словаччині. Консульський збір становить 28 євро і обов'язково прийти особисто. Будьте готові до можливої ​​довгої черги.

3. Оформити витяг самостійно з інформаційно-аналітичної системи МВС у Києві. Це фінансово найвигідніший спосіб, але найскладніший і незручний. На сьогоднішній день повноцінно працює лише сервіс надання виписок про несудимість в електронному вигляді. Виписку в електронній формі отримаєте після ідентифікації вас як заявника з використанням електронного підпису або іншого альтернативного засобу ідентифікації особи, яка відповідає вимогам законодавства України, за посиланням https://vytiah.mvs.gov.ua Але, на жаль, виписка про несудимість, отримана в електронному вигляді через цей сайт для подання до міграційної поліції у Словаччині, вам не підійде. Потрібен оригінал (як у прикладі вище) у друкованому вигляді з мокрим підписом та печаткою. Ведеться робота щодо введення сервісу з надання виписок про несудимість у паперовому вигляді через сервісні центри МВС. На сьогоднішній день її можна замовити та отримати безкоштовно у паперовому вигляді за адресою м. Київ, вул. Богомольця, 10 (понеділок – п'ятниця з 10.00 до 11.00 та з 15.00 до 16.00). Для цього потрібно подати на цю адресу заяву, через 10 днів можна забрати готову виписку. На ній буде проставлено печатку та підпис посадової особи, це дасть можливість замовити апостиль.

Анастасія Тушевська

Розпочни підготовку вже сьогодні

Залиш заявку і отримай свій персональний план вступу