ru

Реєстрація в міграційну поліцію Словаччини

Онлайн реєстрація в міграційну поліцію Словаччини для студентів перших курсів.

Коли кордон ви вже перетнули, на навчання записалися, а в гуртожиток оселилися, можна видихнути. Але ненадовго.

Тому що далі найвідповідальніша частина вашого перебування в Словаччині. Щоб перестати відчувати себе туристом і отримати реальні права на проживання в цій країні, вам необхідно оформити посвідку на проживання. Хороша новина в тому, що всі необхідні документи у вас для цього є. Залишилося потрапити в заповітний кабінет і вручити їх policajtu. Погана - пробратися туди не так-то просто. У «доковідни» часи нам доводилося ночувати під дверима міграційної поліції аби отримати квиток в чергу на оформлення документів.

Сьогодні, від нас вимагається лише зареєструватися в онлайн чергу і приїхати за адресою міграційної поліції в зазначений день і час.

Зараз я розповім, де і як ви зможете заповнити анкету на онлайн чергу в поліцію.

Не важливо з якого словацького міста ви, зареєструватися ви зможете на сайті

1. Оберіть мову (я вибираю словацьку)

2. Перший крок - ваші основні дані:

Громадянство (вибираємо країну) - Україна

Тип ВНЖ - у вас це štúdium У третин графі вказуємо чи маєте ви вже ВНЖ в Словацькій республіці: Áno / Nie І останнім пунктом вибираєте місто з відділення міграційної поліції актуальний для вас. Наприклад - Bratislava.

3. Після заповнення цих полів, з'являться нові. Продовжуємо заповнювати.

Ви подали на prechodný pobyt, тобто тимчасову посвідку на проживання. Його і вибираєте в розділі - Evidenčný úkon:

При реєстрації в міграційну поліцію таких міст як Братислава, Кошице, Жиліна, Трнава або Тренчин, після заповнення цього пункту в двох останніх полях система автоматично підтягує вільну дату і час. Ось так:

Тому ще до заповнення всіх п'яти сторінок анкети ви дізнаєтеся залишилися вільні дати на подачу на ВНЖ, або потрібно пробувати знову завтра. Місто Прешов пішов далі, і про те чи залишилися ще місця на подачу чи ні ви дізнаєтеся тільки в самому кінці, коли витратите купу часу на реєстрацію. Міняємо в нашому прикладі Братиславу на Прешов і подивимося, як це виглядає тепер:

Натискає «odoslať» і чекаємо поки сторінка завантажитися повністю. Відразу візьміть в руки закордонний паспорт і згадайте дату народження мами. Заповнюємо тільки ті пункти, які позначені зірочкою.

4. Наступний крок.

Ім'я, прізвище (три рази), стать (чоловічий / жіночий), дата народження, місце народження (місто), країна, громадянство і національність. Далі сімейний стан: вільний, одружений, все складно (жарт). Досягнуте освіту на момент подачі документів:

- без освіти

- початкова

- середнє (школа) без складання державного іспиту (ЗНО)

- середнє (школа) зі здачею державного іспиту (ЗНО) - обираємо цей пункт

- вищу освіту (після закінчення університету)

5.Следующій пункт

- Povolanie - записуємо слово «študent». В останній графі відповідаємо - Nie, так як у вас ще не було ВНЖ в Словаччині раніше і на цьому питання із зірочкою закінчуються. звіряємо:

6. Далі беремо в руки паспорт, відкриваємо на сторінці з фотографією і передруковуємо:

Тип документа - Cestovný pas

Номер документа - число зверху (FX007800)

Дата видачі та закінчення (напр. 18.09.2021 - 18.09.2031)

Орган, який видав - 4 цифри (напр. 7713)

Країна видачі: Україна

І в останній графі із зірочкою, «Názov subjektu» - Stredná Škola. Все інше пропускаємо.

7.Лістаємо нижче. Згадуємо адреси.

Спочатку Вашу електронну адресу в Україні, написаний латиницею: Uzhorod, Shevchenko 45/61, 84567. Не забудьте вказати країну в наступному полі і дату реєстрації за цією адресою нижче (не може бути тією ж датою, що і дата народження. Чи не найважливіший пункт, якщо не знаєте дати, просто виберіть день пізніше вашого дня народження). Для того щоб не повторюватися, у верхньому правому куті натисніть: použiť adresu posledného bydliska і інформація з попереднього поля продублюйте.

Тепер знову вказуємо адресу в Україні, але на українській мові:

8. Далі вказуємо адресу свого гуртожитку.

У Пряшеві / Братиславі / Кошице і т.д. Подивитися його можна в інтернеті, ну або на вашому пропуску в гуртожиток. Заповнюємо.

9. Обираємо спосіб отримання карти.

Чи хочемо ми самі забрати свою карту посвідки на проживання, або щоб кур'єр приніс нам під гуртожиток. Якщо забираєте самі в відділенні поліції - вкажіть свій номер і виберете «Nie» в першому пункті.

Якщо замовляєте кур'єра - вибираємо «Áno» і дублюємо адресу свого гуртожитку за допомогою кнопки: použiť adresu bydliska v SR.

10. Останній ривок

Залишилося вказати дані близьких родичів. Якщо ви єдина дитина в сім'ї, вказати потрібно буде тільки дані матері. Ось так:

Якщо є діти або брати з сестрами - вибираємо кількість і заповнюємо та їх дані:

11. Тепер вибираємо «Tlač»

В окремому вікні буде ваша готова анкета. Її потрібно роздрукувати і принести разом з фотографіями і іншими документами в поліцію на подачу.

12. Як переконайтеся в правильності ваших даних у заповненій анкеті: повертаємося до онлайн запису.

Вибираємо кнопку: Tlač je v poriadku.

13. Далі вибираємо один із запропонованих термінів:

14. І якщо вам пощастить висвітитися щось таке:

Пін потрібно зберегти, дату і час не пропустити. Адреса поліції теж прокласти в картах і подивитися скільки часу вам знадобитися, щоб дістатися від вашого гуртожитку в міграційні карти.

15. Якщо ж вам не пощастило і все найближчі терміни вже зайняті, система дасть вам про це знати, ось так:

Тепер вам потрібно відкрити сайт в 00:00, в будь-який будній день і спробувати ще раз.ю

Валерія Охтіна

Розпочни підготовку вже сьогодні

Залиш заявку і отримай свій персональний план вступу