ru

По дорозі до Словаччини

По дорозі до Словаччини можна зупинитися в місті Ужгород. Якщо у вас є час, ми порадимо куди піти.

Місто квітучих сакур, найбільшої кількості велосипедистів і чуйних жителів. Закарпатська столиця і просто крайня точка в нашій подорожі через всю Україну, по дорозі до Словаччини. Ужгород. Давайте закохаємося в це місто разом.

Ужгород - любити не можна ненавидіти.

Якщо комусь із читачів уже довелося побувати в цьому місті раніше, він або вона зрозуміє, чому Ужгород не переповнений фотографуючими все і вся туристами і не займає лідируючі місця в списках – «обов'язково до відвідування в Україні». Багато в чому, Ужгород – місто контрастів. Тут ви знайдете вузькі і мініатюрні європейські вулички, часто заповнені представниками ромської культури. Начисто розбиті дороги. Десь давно занедбані масштабні будівельні проекти. А ще, дуже креативну молодь.

Якщо ви в Ужгороді проїздом і хочете, щоб місто це залишилося в пам'яті приємним спогадом, давайте розповім, де і як ви можете провести час.

 У ваш перший день пропоную Вам влаштувати гастрономічний тур. Ось мій особистий чек-лист:

 

1. Eat me cafe.

https://www.instagram.com/eatme_cafe/?hl=ru

Заклад для тих, хто любить смачно, корисно і красиво поїсти. В меню є страви навіть для найвибагливіших шлунків. Приємно в цьому місці не тільки їсти, але й працювати. Якщо у вас з собою комп'ютер, в самому кінці залу зручно сховався диванчик. Там, вас не потривожить зайвий шум і можна спокійно повторювати правила граматики словацької мови, або вчити нові слова. Якщо Ви до сих пір не почали вчити словацьку, гортайте нижче і залишайте заявку на перший безкоштовний урок словацької мови. А якщо раптом, ваш ноутбук розрядився, в цьому ж закладі, відразу біля входу, ви можете запозичити цікаві і яскраві журнали, купити пару авторських листівок або навіть квест «Пізнай Ужгород», з інструкціями, картами та аудіо гідом.

2. RIVERSIDE. Кофейня, ростерия

https://www.instagram.com/riverside_coffeeroastery/

Цей заклад є дочірним минулого Eat me, тому спостережлива людина відразу помітить спадкоємність в оформленні меню, подачі страв і доброзичливості персоналу. Проте відмінності теж є. Позиції в меню може і перегукуються за стилем з Eat me, але не повторюються. Окремої згадки заслуговує кофе, яке смажуть прямо в закладі, тому в якості та свіжості свєї кави можете бути впевнені. Ну а запах. Кавомани зрозуміють. Для тих, хто кави не п'є, раджу спробувати зелене чай з молоком - Матчу латте. Він тут теж відмінний.

 

3. Byron espresso bar

https://www.instagram.com/byron_espresso/?hl=ru

Якщо ви такий саме цінувальник кави, як я, однієї чашки за сніданком вам буде мало. Тому, по дорозі до річки, заходьте в Byron. Пропустити це місце неможливо, через його помітний фасад. Всередині багато «спотів» для фото в ваш інстаграм, а ватрушкою з вітрини, цілком можна закусити в перерві між обідом і вечерею.

 

4. Провулок Гірчичне зерно

https://www.facebook.com/mustardseed.uzhgorod/

Як на мене, цю локацію варто відвідати тільки через назву. Більш милої назви та провулка, ви не знайдете. А ще, тут багато цікавих, мануфактурних магазинчиків. Можна купити відмінний презент своєму словацькому другу. Натуральний, домашній мед, ароматні спеції, коронне закарпатське вино, Chizay, свічки, мило та інші предмети декору власного виробництва.

5. Simple Home Store

https://www.instagram.com/simple.cafe.store/

Це одне з тих місць, яке знайшло себе в провулке Гірчічне зерно. До цього, тільки обрані знали про його існування, тому що яскравого входу у Simple Home Store довго не було. Але зовсім недавно вони це виправили і тепер фотографуватися можна і поруч з їх дверима. Simple Home Store не зовсім кафе. Це магазин гарного домашнього декору, де ви можете випити або купити в зернах каву (звичайно ж), поки вибираєте в'язаний плед або ароматну свічку в свою нову кімнату в гуртожитку.

 

6. Їж двіж

https://www.instagram.com/yizhdvizh/?hl=ru

Це, мабуть, моє найулюбленіше місце в усьому місті. Я бувала в Ужгороді проїздом, стабільно 2 рази на рік, щороку, протягом 7 років і бачила, як з маленького фудтрака, це місце розвивається в повноцінний заклад швидкого харчування. Офіційно заявляю, що все, що готують в Їж двіж, неймовірно смачно. Але розпочати варто з бургера, тому що саме з нього і почався Їж двіж. Влітку, на набережній влаштовуються фестивалі і музичні вечори з діджеєм. У приємній компанії, під відкритим небом, з музикою і їжею, вечір стає незабутнім.

 

7. Окремим пунктом хочу відзначити Бограч.

Найсмачніший і найситніший суп, який ви знайдете мало не в кожному ресторанчику Ужгорода. Я їла його в закладі українського типу - Колиба, але впевнена, що в інших місцях його готують не гірше. Якщо ви дуже голодні, дуже замерзли, або те й інше, бограч – ліпший за ліки. Гарячий, гострий і запам’ятовний. Місцевий кулінарний шедевр.

 

Після такого багатого на перкуси дня, треба прогулятися. Добре, що Ужгород - місто не велике, тому від історичного центру до центрального залізничного вокзалу ви цілком дійдете пішки. Зупиніться на хвилинку біля Ужгородської філармонії, і зробіть фото на пам'ять. Уздовж липової алеї теж пройдіться не поспішаючи. Далі, через похилий міст. Там можна погодувати качок і чайок, які вже встигли наїсти собі боки, вони там живуть в цівковому симбіозі. Далі прямо, до храму Христа Спасителя. Звідти вже буде видна красива будівля залізничного вокзалу, з вежею і червоним дахом. Ваша подорож займе 23 хвилини неспішним кроком. Прямо навпроти ЖД знаходиться і автовокзал, з якого відбувають рейсові автобуси в Словаччину. Вивудивши свій чемодан з камери зберігання (на залізничному вокзалі камера зберігання знаходиться на цокольному поверсі), можете рушати на свою платформу. Щасливої ​​дороги.

Валерія Охтіна

Розпочни підготовку вже сьогодні

Залиш заявку і отримай свій персональний план вступу