По дорозі до Словаччини можна зупинитися в місті Ужгород. Якщо у вас є час, ми порадимо куди піти.
Місто квітучих сакур, найбільшої кількості велосипедистів і чуйних жителів. Закарпатська столиця і просто крайня точка в нашій подорожі через всю Україну, по дорозі до Словаччини. Ужгород. Давайте закохаємося в це місто разом.
Якщо комусь із читачів уже довелося побувати в цьому місті раніше, він або вона зрозуміє, чому Ужгород не переповнений фотографуючими все і вся туристами і не займає лідируючі місця в списках – «обов'язково до відвідування в Україні». Багато в чому, Ужгород – місто контрастів. Тут ви знайдете вузькі і мініатюрні європейські вулички, часто заповнені представниками ромської культури. Начисто розбиті дороги. Десь давно занедбані масштабні будівельні проекти. А ще, дуже креативну молодь.
У ваш перший день пропоную Вам влаштувати гастрономічний тур. Ось мій особистий чек-лист:
https://www.instagram.com/eatme_cafe/?hl=ru
Заклад для тих, хто любить смачно, корисно і красиво поїсти. В меню є страви навіть для найвибагливіших шлунків. Приємно в цьому місці не тільки їсти, але й працювати. Якщо у вас з собою комп'ютер, в самому кінці залу зручно сховався диванчик. Там, вас не потривожить зайвий шум і можна спокійно повторювати правила граматики словацької мови, або вчити нові слова. Якщо Ви до сих пір не почали вчити словацьку, гортайте нижче і залишайте заявку на перший безкоштовний урок словацької мови. А якщо раптом, ваш ноутбук розрядився, в цьому ж закладі, відразу біля входу, ви можете запозичити цікаві і яскраві журнали, купити пару авторських листівок або навіть квест «Пізнай Ужгород», з інструкціями, картами та аудіо гідом.
https://www.instagram.com/riverside_coffeeroastery/
Цей заклад є дочірним минулого Eat me, тому спостережлива людина відразу помітить спадкоємність в оформленні меню, подачі страв і доброзичливості персоналу. Проте відмінності теж є. Позиції в меню може і перегукуються за стилем з Eat me, але не повторюються. Окремої згадки заслуговує кофе, яке смажуть прямо в закладі, тому в якості та свіжості свєї кави можете бути впевнені. Ну а запах. Кавомани зрозуміють. Для тих, хто кави не п'є, раджу спробувати зелене чай з молоком - Матчу латте. Він тут теж відмінний.
https://www.instagram.com/byron_espresso/?hl=ru
Якщо ви такий саме цінувальник кави, як я, однієї чашки за сніданком вам буде мало. Тому, по дорозі до річки, заходьте в Byron. Пропустити це місце неможливо, через його помітний фасад. Всередині багато «спотів» для фото в ваш інстаграм, а ватрушкою з вітрини, цілком можна закусити в перерві між обідом і вечерею.
https://www.facebook.com/mustardseed.uzhgorod/
Як на мене, цю локацію варто відвідати тільки через назву. Більш милої назви та провулка, ви не знайдете. А ще, тут багато цікавих, мануфактурних магазинчиків. Можна купити відмінний презент своєму словацькому другу. Натуральний, домашній мед, ароматні спеції, коронне закарпатське вино, Chizay, свічки, мило та інші предмети декору власного виробництва.
https://www.instagram.com/simple.cafe.store/
Це одне з тих місць, яке знайшло себе в провулке Гірчічне зерно. До цього, тільки обрані знали про його існування, тому що яскравого входу у Simple Home Store довго не було. Але зовсім недавно вони це виправили і тепер фотографуватися можна і поруч з їх дверима. Simple Home Store не зовсім кафе. Це магазин гарного домашнього декору, де ви можете випити або купити в зернах каву (звичайно ж), поки вибираєте в'язаний плед або ароматну свічку в свою нову кімнату в гуртожитку.
https://www.instagram.com/yizhdvizh/?hl=ru
Це, мабуть, моє найулюбленіше місце в усьому місті. Я бувала в Ужгороді проїздом, стабільно 2 рази на рік, щороку, протягом 7 років і бачила, як з маленького фудтрака, це місце розвивається в повноцінний заклад швидкого харчування. Офіційно заявляю, що все, що готують в Їж двіж, неймовірно смачно. Але розпочати варто з бургера, тому що саме з нього і почався Їж двіж. Влітку, на набережній влаштовуються фестивалі і музичні вечори з діджеєм. У приємній компанії, під відкритим небом, з музикою і їжею, вечір стає незабутнім.
Найсмачніший і найситніший суп, який ви знайдете мало не в кожному ресторанчику Ужгорода. Я їла його в закладі українського типу - Колиба, але впевнена, що в інших місцях його готують не гірше. Якщо ви дуже голодні, дуже замерзли, або те й інше, бограч – ліпший за ліки. Гарячий, гострий і запам’ятовний. Місцевий кулінарний шедевр.
Після такого багатого на перкуси дня, треба прогулятися. Добре, що Ужгород - місто не велике, тому від історичного центру до центрального залізничного вокзалу ви цілком дійдете пішки. Зупиніться на хвилинку біля Ужгородської філармонії, і зробіть фото на пам'ять. Уздовж липової алеї теж пройдіться не поспішаючи. Далі, через похилий міст. Там можна погодувати качок і чайок, які вже встигли наїсти собі боки, вони там живуть в цівковому симбіозі. Далі прямо, до храму Христа Спасителя. Звідти вже буде видна красива будівля залізничного вокзалу, з вежею і червоним дахом. Ваша подорож займе 23 хвилини неспішним кроком. Прямо навпроти ЖД знаходиться і автовокзал, з якого відбувають рейсові автобуси в Словаччину. Вивудивши свій чемодан з камери зберігання (на залізничному вокзалі камера зберігання знаходиться на цокольному поверсі), можете рушати на свою платформу. Щасливої дороги.
Залиш заявку і отримай свій персональний план вступу