ru

Як відкрити рахунок у словацькому банку?

Відкриваємо рахунок у словацькому банку разом. Що треба знати і які документи взяти з собою

На нашому блозі вже можна знайти статтю про те, який словацький банк краще вибрати студенту. Якщо з цим ви вже визначилися, наступне завдання - відкрити рахунок. Давайте розбиратися разом на прикладі Tatrabanka.

Перше, що нам треба зробити - прийти у відділення. Знаходимо вільного співробітника, сідаємо до нього і починаємо нашу розмову зі слів:

Dobrý deň, chcel/a by som si otvoriť u Vás študentský účet.

Співробітник банку попросить від вас наступний список документів:

Ukrajinský pas - український закордонний паспорт

Vnútorný občiansky preukaz alebo ID karta - внутрішній український паспорт або ID карта

Potvrdenie o prijatí do škody - підтвердження з університету, про те, що ви студент (зазвичай це підтвердження дають відразу на записі в декількох примірниках, підписом декана воно не повинно бути завірено)

Daňové identifikačné číslo - ідентифікаційний код

Doklad o prechodnom pobyte - карта ВНЖ (якщо є, якщо немає, то не обов'язково)

Усі документи мають бути оригінали - не копії!

Наступний крок - відкриття рахунку. Процедура ця нескладна, адже вам, по суті, вже робити нічого не треба, тільки сидіти і чекати, поки співробітник банку роздрукує, заповнить і перевірить з десяток документів.

Але, дещо від вас все-таки буде потрібно. Одним з пунктів відкриття рахунку є збереження електронного підпису.

Підписів, до речі, доведеться поставити мільйон, як електронних, так і звичайних, готуйтеся.

Потім для вас підготують цілу папку документів, серед яких ви знайдете:

Potvrdenie údajov o klientovi Підтвердження данних клієнта

Zmluva o bežnom účte fyzickej osoby Договір про відкриття рахунку фізичної особи

Obálka s heslom k Internet bankingu Конверт з паролем до інтернет-банкінгу

Zmluva o pridelení a zásadách používania identifikačných, autentifikačných a autorizačných prostriedkov Договір про використання данних

Obálka s platobnou kartou Конверт з самою платіжною картою банку

Далі починається найцікавіше. Після купи підписаних паперів вам розкажуть, як користуватися картою і інтернет-банкінгом. Тут варто сподіватися на знання словацької мови. Ви ж її вчили з нами на курсах? Тоді все зрозумієте.

Так ось, співробітник вам допоможе завантажити два додатки: Tatra banka і Čítačka. Можете, до речі, скачати їх заздалегідь, але не активовуйте самостійно.

Пам'ятайте, вище ми писали, що ви отримаєте obálku s heslom k Internet bankingu? Ось, саме там ви знайдете пароль і PID (щось типу логіну) для входу в додаток. Пароль там сильно складний, при бажанні можна буде відразу наставити свій.

Але. Є у нас і другий додаток. Čítačka. Що це і навіщо воно. Це така система безпеки в Татра банку. Як говорить офіційний сайт, служить вона для безпечного входу в систему, підтвердження платежів і перевірки телефону при зверненні в колл-центр DIALOG Live. Загалом, чітачка це ваш ключ. Детальніше, як і навіщо нею користуватися можна прочитати тут або ж запитати безпосредньо в банку.

Добре, інтернет-банкінг ми активували, документи підписали, що ще?

Активувати карту! Ваша картка активується через добу сама, потім треба активувати безготівкову оплату, для цього досить розплатитися вашою карткою 3 рази, використовуючи пін-код.

Приємний бонус,

в Татра можна отримати 30 євро на свій рахунок, просто тому що ви студент.

Вони прийдуть автоматично через 48 годин після активації карти. Хороший маркетинговий хід, чи не так?

Підсумуємо. Відкривати рахунок у словацькому банку - не так вже й складно, головне не забути всі документи, щоб два рази не бігати. Але ви вже проінформовані заздалегідь, відповідно озброєні. Співробітники банку максимально допоможуть вам все налаштувати і зробити так, щоб вийшовши з банку можна було бігти за покупками. Начебто все, збирайте документи і вперед ставати клієнтами словацького банку.

Анастасія Тушевська

Розпочни підготовку вже сьогодні

Залиш заявку і отримай свій персональний план вступу